Solen skiner inte alla dagar på oss flugfiskare heller, även om de soliga dagarna är lättare att komma ihåg, av någon anledning.

Det är dock inte alltid det spelar så stor roll för själva fisket, för upplevelsen kan vara stor i alla väder.
 

Det är fem saker som verkligen påverkar flugfisket: spö, rulle, lina, tafs och kastteknik. Fiskandet blir inte bättre eller lättare än dessa funktioner medger. Utan ett bra spö och en passande lina går det inte att kasta särskilt effektivt och med en dålig tafs finns risken att det bara blir en hög "spagetti" av tafsen, med flugan som en köttbulle på toppen av högen.

Och om man skulle få en fisk på kroken och rullen inte håller måttet, så får man ingen fisk med sig hem. Är kasttekniken kass så spelar det ändå ingen roll hur bra fiskeprylar man har, man kommer ändå inte dit man vill med flugan och då är sannolikheten inte så stor att man får något fint fiske.

Om du är nybörjare som flugfiskare kan du klicka dig fram bland länkarna ovan och förhoppningsvis lära dig lite mer. Är du en van flugfiskare kan du säkert redan allt och kan i stället gå vidare till flugbindning och olika flugor.